Seanse

Kako izgleda šamansko zdravljenje?

Ko me ljudje sprašujejo o mojem delu, vedno dobim vprašanje: Kako pa izgleda šamansko zdravljenje? To je v bistvu težko vprašanje, ker na površini ni veliko videti; šamansko delo zdravljenje se dogaja na nevidni ravni nevsakdanje realnosti, v kateri naredim zdravljenje preko šamanske ekstrakcije, vrnitve duše in vrnitve živali moči. Se pa na seansi več sliši in občuti: slišali boste zvok ropotulje, bobnanje, moje petje in zvonjenje z zvončkom; čutili boste globoko sprostitev, pomirjenost in lahkotnost med seanso in po njej. En del seanse pa je viden in otipljiv tudi za čute vsakdanje realnosti: delam tudi z rastlinami, ki jih položim na in ob telo klienta. Da odgovorim na začetno vprašanje – šamansko zdravljenje izgleda takole:

Seanse

Izvajam različne formate za seanse glede na intenco za seanso – zdravljenje / podpora ali divinacija / interpretacija sanj. Izvajam tudi osnovno šamansko podporo za tiste, ki potrebujejo hitro ojačanje moči.

 

OSNOVNA ŠAMANSKA PODPORA 30 minut

 

ŠAMANSKO ZDRAVLJENJE / ŠAMANSKA PODPORA 70-80 minut

 

ŠAMANSKA DIVINACIJA / INTERPRETACIJA SANJ 60 minut

 

PSIHOPOMP Trajanje odvisno od primera.

 

Šamanske seanse za zdravljenje / podporo ter divinacijo / interpretacijo sanj izvajam v svojem zdravilskem prostoru na Tobačni 2, Ljubljana ali na daljavo (prek Skype-a) ali po telefonu.

Psihopomp delo izvajam na daljavo ali na lokaciji po dogovoru.

Nekaj navodil pred seanso

Na seanso pridite oblečeni v udobna oblačila, primerna za sedenje in ležanje na talni podlogi. Seansa je povsem neinvazivna in navadno zelo sproščujoča in prijetna. Na dan seanse odsvetujem uživanje alkohola ali drugih psihoaktivnih substanc.

Šamanska seansa s slišnim bobnanjem se osebam z epilepsijo ali povečano občutljivostjo na zvok ponavljajočega bobnanja odsvetuje. Po vnaprejšnjem dogovoru lahko opravim seanso brez slišnega bobnanja.

Za izvedbo seanse potrebujem zgolj osnovne informacije o klientu in namenu njegovega obiska, saj večino informacij, ki jih potrebujem za svoje delo, pridobim na sami seansi na nivoju nevsakdanje resničnosti.

Običajno se učinki seanse integrirajo med 2 in 4 tedni.

Za specifičen namen obiska je lahko dovolj ena seansa. V primeru, da se izkaže, da časovni okvir ene seanse ne zadošča, z delom nadaljujem na prihodnji seansi.

Šamansko zdravljenje ni nadomestilo za zdravljenje z uradno medicino, psihoterapijo ali fizioterapijo

Ker se osredotoča na duhovni vidik in izvor bolezni in težav, je lahko šamansko zdravljenje učinkovita preventiva in sredstvo za dolgoročno ohranjanje zdravja in dobrega počutja.

V svoji šamanski praksi delujem v skladu z etiko in spoštovanjem do klienta in sebe.

Izkušnje klientov

Moja prva šamanska izkušnja

Ker sem človek ki se zaveda pomembnosti duhovne razsežnosti svojega bitja sem se odzval na Sarino povabilo čiščenja notranje navlake. Zavedam se da kvaliteto našega počutja opredeljuje pravzaprav edino naše emotivno stanje, ki je povsem odvisno od usklajenosti naših misli in početja z bitjo našega srca. Bolj ko je sonce ljubezni, ki žari v naših srcih, zastrto z oblaki strahu in nezaupanja v soljudi in življenje, slabše se počutimo in bližje smo stanju depresije. In nasprotno. Sarino povabilo je prišlo prav v trenutku, ko sem bil že zelo blizu takšnemu stanju. Na začetku me je vprašala če se želim rešiti te navlake.

To mi je bilo zelo všeč, ker si ni vzela pravice posegati v mojo podzavest brez mojega soglasja in tudi natančno mi je objasnila kaj dela. Ne vem kako dolgo sem miže spremljal zvoke bobnjev in ropotuljic ter zaznaval razne prijetne vonjave, ko me je ponovno vprašala če si želim srečati svojo žival vodnico. Seveda sem pritrdil ker sem se počutil izredno pozitivno naelektren in sem bil poln zaupanja. In ko sem izvedel katera žival to je, sem se spomnil, da sem pred par dnevi pravzaprav, ne da bi vedel zakaj, v trenutku občutka svobode in sreče oponašal prav njene gibe. To je ona! V trenutku sem jo sprejel in na Sarino povabilo ponovno z zaprtimi očmi oponašal njene gibe. Občutek svobode in zadovoljstva je bil totalno kontrasten mojemu stanje še pred par urami in od takrat mi ta žival večkrat prekriža pot, tako v sanjah kot tudi v naravi. Vedno me spomni na mojo srčno pot v življenju in prežene vse dvome ki se tu in tam še vedno pojavijo.

Hvala ti Sara!

 

Pred svojo prvo šamansko seanso nisem zares razumela kaj je šamanizem. Na seanso sem se tako odpravila brez večjih pričakovanj, celo nekoliko skeptična. Pred začetkom seanse sem Sari povedala, da je za mano grozen dan. zato sva se odločili, da se bova na seansi poskusili osredotočiti predvsem na to, da bom od nje odšla bolj mirna in močnejša. Moja namera je bila dosežena. Ne le, da sem iz seanse odšla pomirjena, spoznala sem tudi svoji dve živali moči, od katerih me ena spremlja že skoraj celo življenje le zavedala se nisem tega. Če bi ne bla tak nejeverni Tomaž, bi se k Sari zagotovo odpravila že prej.

NEŽA

Priznam, da takšne prakse niso ravno moja stvar, vendar je bila to zanimiva izkušnja, v kateri sem v celoti užival. Še posebej glede na to, da je to del moje kulturne dediščine, ki sem jo pustil ob strani že dolgo nazaj. Sara da vtis, da se je globoko in temeljito posvetila študiju teh praks in da so postale del nje same.

OMAR (prevedla Sara Sajovec)